Waar let je op bij online ticketverkoop?
Koop gerust tickets voor parken, musea en optredens via internet maar let wel op waar en bij wie.
Online kaartverkoop
Wie koopt er tegenwoordig nog zijn toegangskaarten bij de kassa van een locatie of evenement? De online ticketverkoop van schouwburg, bioscoop, concertzaal of dierentuin is altijd open. Jammer genoeg hebben allerlei sjacheraars die online kaartverkoop ook in het vizier. Er is een levendige tussenhandel ontstaan. Legaal en soms ook minder legaal, waarbij kaartjes worden doorverkocht tegen extreem hoge prijzen. Let daarom goed op waar u de kaartjes koopt. Doe dat bij voorkeur via de site van de plek die u wilt bezoeken.
Betrouwbare sites
De schouwburg, de concertzaal, de dierentuin: allemaal verkopen ze toegangskaarten via hun eigen website. De eerste stap is daarom de site opzoeken van de plek waar u naartoe wilt. Sommige grotere evenementen besteden de ticketverkoop uit. Ook dan zullen ze dit meedelen op de eigen site en doorverwijzen naar de officiële ticketverkoper.
Bekende ticketverkopers zijn:
Ga nooit via Google op zoek naar tickets. De kans is groot dat u terechtkomt op een site van een bureau dat veel meer rekent dan de originele verkoopprijs.
Tweedehands tickets kopen
Er is een levendige tussenhandel in allerlei toegangskaartjes. Populaire popconcerten zijn binnen een paar seconden uitverkocht. Luttele minuten later verschijnen de eerste aanbiedingen op Marktplaats. Natuurlijk voor een prijs ver boven de oorspronkelijke. Verzet daartegen komt van de site Ticketswap. Kaartjes mogen daar niet meer dan 20 procent boven de aanschafprijs liggen.
Tweedehands kopen via Marktplaats of andere sites is af te raden. Vaak vraagt men bizar veel geld voor een ticket. Bovendien is er geen enkele garantie dat het aangeschafte kaartje ook echt is.
Attractiekaartjes via aanbiedingensites
Sites als Vakantieveilingen, Social Deal, Voordeeluitjes en Groupon bieden soms toegangskaartjes aan tegen aantrekkelijke prijzen. Let op die sites goed op de voorwaarden. De kaartjes zijn vaak beperkt geldig en meestal alleen op duidelijk omschreven momenten. Ga na of de aanbieding wel echt zo goed is. Let ook op eventuele servicekosten. Vakantieveilingen rekent bijvoorbeeld een zogenaamde ‘vaste opslag’ bij elke gewonnen veiling. Deze extra kosten betaalt u bovenop de veilingprijs.